Blauwe Diesel EN590

Blauwe Diesel EN590

Blauwe Diesel is het hele jaar door een EN590 genormeerde brandstof. Onze Blauwe Diesel EN590 brandstoffen bestaan uit de beste kwaliteit duurzame HVO brandstof, samengesteld met de meest hoogwaardige fossiele diesel. Blauwe Diesel is géén biodiesel en bevat géén biodiesel, onze producten zijn dan ook gegarandeerd biodiesel (FAME) -vrij. Mede hierdoor zijn de Blauwe Diesel producten het hele jaar door winterbestendig en minimaal beveiligd tot -20 graden Celsius of lager. Hierdoor is de kans op winterproblemen, zoals bacteriegroei en verstopte brandstoffilters nihil. Blauwe Diesel is een drop-in fuel. Dat betekend twee dingen. Enerzijds dat je zonder aanpassingen aan de motor kunt overstappen op Blauwe Diesel. Anderzijds dat je op ieder willekeurig moment kunt wisselen van Blauwe Diesel naar fossiele diesel én andersom.

Voor onze Blauwe Diesel maken wij gebruik van een fossielvrije HVO, hierdoor zijn onze brandstoffen fossielarm. De Blauwe Diesel producten reduceren CO2 en zijn emissiearm. De hoogte van deze reducties zijn afhankelijk van het percentage HVO welke aan de brandstof is toegevoegd. Voor de productie van HVO worden plantaardige afvaloliën gebruikt en spreken we over een deels circulaire brandstof. Al onze Blauwe Diesel brandstoffen zijn ISCC-EU gecertificeerd, hiermee zijn onze producten gegarandeerd duurzaam. Zoals we al genoemd hebben wordt onze HVO geproduceerd uit plantaardige afvaloliën die eerst een voedingsdoel hebben gediend. Deze grondstoffen worden ieder jaar opnieuw geproduceerd en zijn hierdoor herwinbaar.

Eigenschappen

Afvalvermindering

Blauwe Diesel 20-50 wordt deels gemaakt van plantaardige afvaloliën. Deze oliën moeten eerst een voedseldoel hebben gediend. De plantaardige afvalolieproducten die hiervan overblijven, zijn deels de grondstof voor de Blauwe Diesel 20-50. Blauwe Diesel 20-50 is hiermee tot wel 50% een circulaire brandstof. Dat bedoelen we met afval verminderend.

Lees meer

Blauwe Diesel 20-50 is milieuvriendelijker

Als we Blauwe Diesel 20-50 in het milieu morsen, dan veroorzaakt het tot 50% minder schade in vergelijking met fossiele diesel.

Lees meer

FAME vrij

Blauwe Diesel EN590 brandstoffen bevatten geen biodiesel (FAME). FAME geeft tijdens koude periodes namelijk problemen door stolling van de brandstof waarmee de brandstoffilters verstoppen. Bij Blauwe Diesel EN590 producten is van deze problemen geen sprake.

Lees meer

Blauwe Diesel 20-50 is CO2 reducerend

Dit heeft betrekking op de CO2-uitstoot. Blauwe Diesel 20-50 wordt deels gemaakt uit plantaardige afvaloliën. Door de groei van de plant wordt de CO2 eerst onttrokken aan de lucht. Pas bij het verbranden van de Blauwe Diesel 20-50 komt deze CO2 weer vrij in de lucht. Bij het verbranden van Blauwe Diesel 20-50 voegen we tot wel 50% minder CO2 toe aan het milieu. Dit noemen we CO2 reducerend.

Lees meer

Emissiereductie tot wel 30%

Onze Blauwe Diesel EN590 brandstoffen hebben een hoog cetaangetal. Het cetaangetal zorgt ervoor dat de brandstof sneller en dus efficiënter verbrandt dan fossiele diesel. Het gevolg hiervan is dat Blauwe Diesel EN590 brandstoffen na verbranding veel minder uitlaatgassen produceren dan fossiele diesel. Dit noemen we emissiearm.

 

Lees meer

Onze Blauwe Diesel 20-50 is fossiel arm!

Gewone diesel wordt gemaakt van aardolie, dit noemen we fossiele diesel. Blauwe Diesel 20-50 wordt deels gemaakt uit plantaardige afvaloliën. Daardoor zijn de Blauwe Diesel 20-50-producten fossiel arm.

Lees meer

Onze grondstof raakt nooit op

Blauwe Diesel 20-50 wordt deels geproduceerd uit plantaardige afvaloliën die eerst een voedseldoel gediend moeten hebben. Deze plantaardige olie wordt ieder jaar opnieuw geproduceerd voor voedselproducten waarvan het afval dan weer voor Blauwe Diesel 20-50 wordt gebruikt. Een deel van de grondstof is dus ieder jaar opnieuw herwinbaar. Dit noemen we een herwinbare grondstof.

Lees meer

Leverancier Future Fuels, producent Nesté en Blauwe Diesel zelf zijn allemaal ISCC-EU gecertificeerd.  ISCC-EU is een wereldwijd het toonaangevende certificatie systeem. Doormiddel van een jaarlijkse audit controleren zij het volledige proces van onze duurzame dieselbrandstoffen. Van grondstof tot levering bij de klant. Daarnaast bewaken ze ook de uitgangspunten voor het Maatschapelijk Verantwoord Ondernemen.

Lees meer

Het hele jaar door winterbestendig

De Blauwe Diesel 20-50 is het hele jaar door winterbestendig. Dit is een zorg minder voor jouw dieselmotoren. Geen ongewilde stilstand meer door bevroren dieselproducten. De Future Fuels-producten zijn altijd beveiligd op -20⁰C of lager.

Lees meer
 

Blauwe Diesel EN590 producten bestellen

Heb je een eigen tank en wil je een grote hoeveelheid Blauwe Diesel EN590 producten bestellen voor je onderneming?

Kijk dan onderaan deze pagina welke Blauw Diesel EN590 dealer bij jou in de buurt zit.

Tankpassen bestellen

Hieronder kun je tankpassen bestellen voor je onderneming.

 

Tankpas bestellen 

 

Dealers in Nederland

Wiersma Olie & Techniek BV
Dealer & Distributeur Noord-Nederland

Appelhof 7-9
8465 RX Oudehaske (Heerenveen)

0513 - 87 00 27
info@wiersma-bv.com
https://www.wiersma-bv.com

De Pooter Olie
Dealer & Distributeur Zuidwest-Nederland

Polenweg 16
4538 AP Terneuzen

0115 - 61 34 38
info@depooterolie.nl
https://www.depooterolie.nl

Vissers Energy Group
Dealer & Distributeur Zuidoost-Nederland

Stationsstraat 90
5961 HS Horst

077-3999200
info@vissersenergygroup.nl
https://www.vissersenergygroup.nl

GP Groot brandstoffen & oliehandel B.V.
Dealer & Distributeur Noord-Nederland

Vennewatersweg 2b
1852 PT Heiloo

088-472 0300
sales@gpgroot.nl
https://www.gpgroot.nl

Dealer locaties

Tanklocaties

Veelgestelde vragen

Als gevolg van de intensievere samenwerking tussen Future Fuels en Neste zal de naam Blauwe Diesel 100 veranderen in Neste MY Renewable Diesel™. Dit om duidelijk onderscheid te maken in de volledig 100% fossielvrije en duurzame brandstof en de zogenoemde Blauwe Diesel 20-50-producten die deels uit fossiele diesel bestaan.
Ja, Blauwe Diesel 100 en Neste MY zijn dezelfde producten (HVO). Blauwe Diesel 100 en Neste MY zijn de merknamen. Beide producten hebben precies dezelfde eigenschappen. Het enigste verschil is de kleur. Blauwe Diesel 100 was namelijk “blauw” en Neste MY is “transparant”.
Ja, alleen de Blauwe Diesel 100 (pure 100% HVO) wordt vervangen door Neste MY. De Blauwe Diesel 20-50 die deels uit fossiele diesel bestaan, blijven gewoon bestaan.
Neste MY is een 100% fossielvrije en CO2 Neutrale brandstof. De Blauwe Diesel 20-50-producten zijn deels fossielvrij en deels fossiel. Dit is dan ook de reden dat alleen de Blauwe Diesel 100 wordt vervangen voor Neste MY en niet de Blauwe Diesel 20-50.
Nee, er zit geen Neste MY in de Blauwe Diesel 20-50. De Blauwe Diesel 20-50-prouducten bestaan uit een hoogwaardige HVO en fossiele diesel zonder toevoeging van biodiesel en zijn het gehele jaar door winterbestendig.
Klopt, de Blauwe Diesel 20-50-producten zijn deels fossiel, echter vallen wel binnen de EN590. Neste MY is fossielvrij en CO2 Neutraal, maar valt binnen de EN15940. Niet alle dieselvoertuigen die nog in de garantie zitten zijn vrijgegeven voor deze normering (EN15940). Hierdoor is het voor sommige dieseleigenaren dus niet mogelijk om te verduurzamen met Neste MY. Om deze dieseleigenaren toch de mogelijkheid te bieden om te verduurzamen hebben wij de Blauwe Diesel 20-50 ontwikkeld. Met de Blauwe Diesel 20-50 wordt de CO2 uitstoot en de uitstoot van de lokale emissies ook gereduceerd t.o.v. volledig fossiele diesel. En zodra het voertuig uit de garantie is of wanneer het voertuig alsnog wordt vrijgegeven voor de EN15940, dan kan men alsnog de overstap maken naar Neste MY.
Nee, Neste MY is een heldere transparante brandstof.
Qua brandstof verandert er voor u als klant niets. Buiten het feit dat de kleur verandert van blauw naar transparant. Wel bent u als klant verzekerd van het feit dat u ten alle tijden een HVO ontvangt die is gemaakt van grondstoffen die voldoen aan de gestelde technische specificaties en duurzaamheidscriteria.
Qua brandstof verandert er voor u als klant niets. Alleen de Blauwe Diesel 100 wordt immers vervangen voor Neste MY. De kleur van de Blauwe Diesel 20-50 blijft dan ook gewoon blauw. Ook bent u als klant verzekerd van het feit dat de HVO die gebruikt wordt voor de Blauwe Diesel 20-50 gemaakt wordt van grondstoffen die voldoen aan de gestelde technische specificaties en duurzaamheidscriteria.
Ja, dit is geen probleem. De Blauwe Diesel 100 en Neste MY kunnen gemixt worden. Het zijn immers dezelfde brandstoffen.
Nee, de prijs verandert niet. Blauwe Diesel 100 en Neste MY hebben dezelfde prijsstelling.
Voor een overzicht van onze Neste MY-distributeurs klik hier.
Nee, Neste en Future Fuels zijn een nauwere samenwerking aangegaan. Future Fuels is een prefered dealer voor Neste MY. Dit betekent dat Future Fuels het product van Neste (Neste MY) mag aanbieden op de Nederlandse markt. Zowel in de homebase (opslagtanks) als in de retail (tankstations).
Nee, alleen de naam Blauwe Diesel 100 wordt vervangen door Neste MY. De Blauwe Diesel 20-50 blijven gewoon bestaan.
Nee, in overleg met Future Fuels, Neste en desbetreffende tankstation houders is gekeken naar welke tanklocaties in aanmerking komen voor Neste MY. Voor een volledig overzicht van alle Neste MY-tanklocaties klik hier.
Nee, in overleg met Future Fuels, Neste en desbetreffende tankstation houders is gekeken naar welke tanklocaties in aanmerking komen voor Neste MY. Voor een volledig overzicht van alle Neste MY-tanklocaties klik hier.
Ja, alle huidige Blauwe Diesel 20-50 tanklocaties blijven bestaan. Voor een volledig overzicht van alle Blauwe Diesel 20-50 tanklocaties klik hier.
© 2020 futurefuels.nl | Ontwikkeld samen met Wefabric