Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

Blauwe Diesel voorkomt problemen tijdens vrieskou

De vorstperiode staat weer voor de deur. De periode dat we temperaturen onder het vriespunt kunnen verwachten. Blauwe Diesel is beveiligd tot -20 graden onder nul. Gebruikers van deze brandstof hoeven zich dus geen enkele zorgen te maken als het gaat vriezen, maar hoe anders is dat voor bijvoorbeeld biodieselgebruikers? En wat kan er gebeuren met machines waar nog zomerdiesel in zit? Let dus even goed op wat je nu precies in je tank hebt zitten, zodat je niet in de problemen komt.

Onze zorg is dat biodiesel vaak onterecht als Blauwe Diesel wordt bestempeld. Dat terwijl biodiesel totaal andere eigenschappen heeft. Vooral in zo’n vorstperiode kan dat tot heel vervelende situaties leiden.

Blauwe Diesel is van constante kwaliteit en voldoet het hele jaar door aan de richtlijnen van de EN590 brandstofnormering. Blauwe Diesel is géén biodiesel en bevat géén biodiesel. Onze producten zijn dan ook gegarandeerd biodiesel (FAME)-vrij. Mede hierdoor zijn de Blauwe Diesel-producten het hele jaar door winterbestendig en minimaal beveiligd tot -20 graden Celsius of lager. Hierdoor is de kans op winterproblemen, zoals bacteriegroei en verstopte brandstoffilters, heel klein.

Waardevol

Dit is bijzonder waardevol voor bijvoorbeeld noodstroomaggregaten voor ziekenhuizen en bedrijven, maar ook sprinklerinstallaties en dergelijke. Deze installaties kunnen door ons het gehele jaar door worden voorzien van sterk winterbeveiligde brandstof. Je moet er toch niet aan denken dat tijdens een vorstperiode de veiligheidssystemen uitvallen door het uitvlokken van de dieselbrandstof?

Met de vorstperiode voor de deur komen er steevast meer telefoontjes over dit onderwerp bij ons binnen. Een voordeel van de Blauwe Diesel is dat je zonder aanpassingen aan de motor direct op deze brandstof kunt overstappen. Ook kun je op elk moment wisselen van Blauwe Diesel naar een fossiele diesel en andersom, omdat ze met elkaar gemixt kunnen worden.

Elfstedentocht

De komende winterperiode zorgt hopelijk ook weer voor ijspret. Als Fries familiebedrijf hebben wij met temperaturen onder het vriespunt al snel de schaatskoorts te pakken. Helaas zijn door de klimaatverandering de winters al zo’n kwart eeuw niet koud genoeg meer geweest om een Elfstedentocht te kunnen houden. Het doet ons nog maar weer eens beseffen dat het tijd is om actie te ondernemen. Onze Blauwe Diesel draagt in ieder geval een belangrijk steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering, want het reduceert tot wel vijftig procent CO2 en is emissiearm!