Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

Al sinds 1871

Over Future Fuels

Duurzame brandstoffen zijn onze specialiteit. En als familiebedrijf kunnen we gerust zeggen, het zit in ons DNA. Al generaties lang richten wij ons op transities in de brandstofwereld. In de afgelopen 150 jaar zijn we van turf naar kolen gegaan en van petroleum naar diesel. Op dit moment zijn we volop actief in de transitie van diesel naar duurzame dieselbrandstoffen. En richten wij ons op kwalitatief de beste én de meest duurzame dieselbrandstoffen. Inmiddels worden onze producten via een netwerk verspreid over heel Nederland. Er is vele jaren van ontwikkeling voorafgegaan. We zijn trots dat we onszelf grondlegger mogen noemen van Blauwe Diesel en dealer van Neste MY Renewable Diesel (HVO100).

Neste My Renewable Diesel

HVO100

In eerste instantie leek biodiesel een mooi alternatief voor fossiele brandstoffen, maar er zaten te veel nadelen aan. Zo veroorzaakt biodiesel door vetzuren en bacteriegroei aangetaste pakkingen en brandstofpompen en is de brandstof maar kort houdbaar.

Wij zochten verder en kwamen zo in contact met het Finse Neste. Dit bedrijf produceerde een duurzame dieselbrandstof die herwinbaar is, emissiearm en dieselgebruikers in staat stelt om tot wel 90% CO2e te reduceren. Een 100% HVO brandstof (Hydrotreated Vegetable Oil) die geen FAME (biodiesel) bevat. EN15940 genormeerd en winterbestendig.

De beste én de duurzaamste dieselbrandstof wereldwijd; wij hebben het met trots in Nederland geïntroduceerd.

Samenwerking

Het verschil maak je samen. We werken daarom nauw samen met onze dealers. Hierdoor beschikt Future Fuels over een uitgebreid en landelijk dekkend netwerk.

In samenwerking met het brandstoffenlaboratorium Intertek Caleb Brett in Hoogvliet hebben we de unieke Blauwe Diesel 20, 30, 40 en 50 ontwikkeld. Hierbij staat het getal voor het percentage HVO dat toegevoegd is aan een hoogwaardige minerale diesel B0. Dé manier om stap voor stap te verduurzamen. Een brandstoffensysteem dat echt uniek is in Nederland!

Blauwe Diesel 50

Voordelen

Het is een schot in de roos gebleken. Steeds meer sectoren, zoals de landbouw, transport, watersport en grondverzet, ontdekken de voordelen van Blauwe Diesel.

In 2019 heeft Neste, naar aanleiding van het succes van de introductie van Blauwe Diesel 100 op de Nederlandse markt, Future Fuels verzocht om Neste MY Renewable Diesel-dealer te worden. Hier hebben we uiteraard positief op gereageerd en zijn hier ontzettend trots op. Intensief samen mogen werken met Neste, één van de duurzaamste ondernemingen in de wereld, hoe mooi is dat!

Neste MY Renewable Diesel

Neste MY Renewable Diesel is de duurzame brandstof die wij voorheen als Blauwe Diesel 100 in de markt zetten. Inmiddels is 70% van ons klantenbestand overgestapt op Neste MY Renewable Diesel of Blauwe Diesel.

Het depot van Future Fuels is gevestigd in Geertruidenberg. Wij beschikken hier over een grote opslagcapaciteit en er kan 24/7 geladen en gelost worden. Ook hebben we hier de mogelijkheid om in de toekomst verder uit te breiden.