Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

Voor Waterschap Rijn en IJssel is Neste MY Renewable Diesel de snelste weg naar succes

“Als waterschap willen wij zoveel mogelijk bijdragen aan het beperken van de klimaatverandering”

Ing Gert Borghuis – Medewerker Onderhoud Waterschap Rijn & IJssel

Waterschap Rijn en IJssel zorgt voor voldoende, schoon en veilig water in Oost-Gelderland, het zuiden van Overijssel en het zuidoosten van de Veluwe (tussen Rijn en IJssel). Hiervoor onderhoudt het waterschap ruim 4.000 km watergangen, 138 km dijken en het water in het stedelijke gebied. Gert Borghuis is medeverantwoordelijk voor het onderhoud en streeft hierbij naar een zo duurzaam mogelijke manier van werken. “Hernieuwbare diesel zal steeds breder inzetbaar worden.”

Ing Gert Borghuis: “Hernieuwbare diesel wordt verder doorontwikkeld en zal daardoor steeds breder inzetbaar worden.”

Wat zijn de duurzaamheidsdoelstellingen van het waterschap?

Wij willen zoveel mogelijk bijdragen aan het beperken van de klimaatverandering. In 2050 willen we onderdeel zijn van een 100% circulaire economie waarin we al onze taken klimaatneutraal uitvoeren en we de aarde zo min mogelijk uitputten, onder meer door te kiezen voor oplossingen op basis van hernieuwbare grondstoffen.

We investeren hiervoor in windenergie, het circulair inkopen, het inzetten van elektrisch handgereedschap waar mogelijk en natuurlijk door het gebruik van fossiele diesel te vervangen door Neste MY Renewable Diesel (HVO100).

Meer weten?

Meer weten over waarom Waterschap Rijn en IJssel voor Neste MY Renewable Diesel heeft gekozen? Lees hier het volledige klantverhaal.