Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

Stichting Compassion

Stichting Compassion

Onderwijs, goede voeding en gezondheidszorg; voor ons in Nederland is het veelal vanzelfsprekend. Dat geldt helaas niet voor kinderen die elders in de wereld leven in extreme armoede. Het kindsponsorprogramma van Compassion is erop gericht om juist deze kinderen weer een toekomst te geven.

Wereldwijd

Meer dan 700 miljoen mensen over de hele wereld leven nog steeds in extreme armoede. Meer dan de helft hiervan – 385 miljoen – is 17 jaar of jonger. In totaal worden door Compassion ruim twee miljoen kinderen wereldwijd ondersteund. Op dit moment worden vanuit Nederland op deze manier meer dan 50.000 kinderen een hoopvolle toekomst geboden. Voor € 33,- per maand kan iedereen een kind perspectief geven. Future Fuels, voorheen Wiersma Olie & Techniek BV, ondersteunt al jaren een jongen en een meisje uit Ghana. Naast kindsponsoring is er door Compassion een fonds opgezet voor aanvullende hulp. Denk aan het aanleggen van sanitair, waterputten en watersystemen, de hulp aan ongesponsorde kinderen en noodhulp.

Jubileumgift

De jubileumgift van ruim € 11.000 wordt in overleg met Compassion besteed aan een moeder-kindproject in Buyobo, Oost-Uganda. Met dit bedrag in combinatie met het bedrag wat Future Fuels aanvullend sponsort kunnen er continu negentien moeders en hun baby’s ondersteund worden en op weg worden geholpen naar een hoopvolle toekomst.

 

Moeder-kindproject

De eerste levensjaren van een kind zijn van levensbelang voor hun ontwikkeling. Door de moeder-kindprogramma kan Compassion de meest kwetsbare kinderen bereiken, nog voordat ze geboren worden. Samen met de lokale kerk bieden ze prenatale zorg aan kwetsbare moeder, zorgen ze ervoor dat kinderen gevaccineerd worden tegen dodelijke ziektes en leren ze moeders vaardigheden ontwikkelen die ze nodig hebben om zelf een inkomen te kunnen verdienen. Samen geven ze de kinderen de beste start mogelijk en zorgen ze ervoor dat hun moeders goed toegerust zijn om de zorg voor hen te kunnen dragen.

Meer weten over Compassion en de moeder-kindprojecten, kijk op www.compassion.nl.