Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

FrieslandCampina start duurzame pilot samen met Future Fuels

In september 2023 start FrieslandCampina in samenwerking met Future Fuels een pilot om op het boerenerf praktijkervaring op te doen met Neste MY Renewable Diesel (HVO100). Dit is één van de mogelijke maatregelen om de CO₂-uitstoot te verminderen en om internationale, nationale en door FrieslandCampina geformuleerde klimaatdoelstellingen* te halen.

Met het uitzicht op mogelijke registratie in de KringloopWijzer over 2024, start in september 2023 een pilot van 4 maanden met hernieuwbare diesel (HVO100) als alternatief voor fossiele diesel. FrieslandCampina biedt in deze pilot 50 melkveehouders in Friesland de kans om Neste MY Renewable Diesel tegen de LTO-dieselprijs te gebruiken om het gebruiksgemak en de logistiek te onderzoeken.

Aanmelden?

Ook meedoen? Dit is jouw kans om Neste MY Renewable Diesel (een HVO100) te gebruiken tegen de prijs van gewone diesel én de voordelen te ervaren. Meld je nu vóór 15 augustus aan via melkweb van FrieslandCampina (Coöperatie -> District -> Nieuws -> Melkveehouders gezocht voor een pilot met hernieuwbare diesel).

Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met Jacomijn Guijt (Project Manager Farm Sustainability) via jacomijn.guijt@frieslandcampina.com

 

* Het klimaatplan ‘Op weg naar klimaatneutrale zuivel’ van FrieslandCampina maakt deel uit van het integrale duurzaamheids-programma Nourishing a better planet. Uiterlijk 2050 wil FrieslandCampina netto-klimaatneutraal zuivel produceren. Het klimaatplan bevat doelstellingen en concrete acties met als ijkpunt een significante reductie van de uitstoot van broeikasgassen in 2030.