Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

Duurzame diesel brengt CO2-uitstoot Waterschap Noorderzijlvest fors naar beneden

Waterschap Noorderzijlvest gebruikt Neste MY Renewable Diesel (HVO100 – Hydrotreated Vegetable Oil) voor het volledige machinepark en drie gemalen. Hierdoor daalt de CO₂-uitstoot aanzienlijk. HVO100 levert een CO₂-reductie op van maar liefst 90 procent in vergelijking met normale diesel. Het gebruik van deze brandstof past binnen de duurzame doelen van het waterschap, zoals op termijn klimaatneutraal worden.

Inkoop duurzame diesel opnieuw aanbesteed

Waterschap Noorderzijlvest wil duurzaamheid zoveel mogelijk toepassen in het dagelijkse werk. Samen met Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) besteedde het waterschap de inkoop van duurzame diesel onlangs opnieuw aan. Future Fuels kwam hierbij als winnende partij uit de bus.

“Behalve dat wij de duurzame diesel gebruiken voor al ons eigen materieel in de buitendienst, stimuleren we ook de partijen die voor ons ‘in het veld’ werken om dezelfde brandstof te gebruiken,” licht dagelijks bestuurslid Herman Beerda toe. “Dus naast de trekkers, kranen en maaiboten van het waterschap gaat het dan ook om machines van aannemers en loonbedrijven en de tankwagens die ons rioolslib van rioolwaterzuiveringen transporteren. Ons waterschap verbruikt 640.000 liter diesel per jaar. Dat scheelt dus fors aan CO₂-uitstoot.”

 

Meer weten?

Meer weten over waarom Waterschap Noorderzijlvest voor Neste MY Renewable Diesel heeft gekozen? Lees meer hierover via: https://www.noorderzijlvest.nl/duurzame-diesel-brengt-co2-uitstoot-waterschap-fors-naar-beneden