Veel gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen met betrekking tot Blauwe Diesel. Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje met je vraag naar info (@) futurefuels.nl Wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden en eventueel vermelden op deze pagina.

Veelgestelde vragen

  • Producteigenschappen en algemene vragen
  • Techniek, normering en garantie
  • Kwaliteit, productieprocess en grondstoffen
  • Verkrijgbaarheid, tanken en tankpas
Selecteer een categorie om de bijbehorende veelgestelde vragen te weergeven
Fossielvrij Diesel wordt gemaakt van aardolie of aardgas (GTL: Gas To Liquid). We noemen dit ook fossiele dieselproducten. Blauwe Diesel wordt niet gemaakt van aardolie of aardgas. Daarom noemen wij Blauwe Diesel fossielvrij. Emmisie arm Blauwe Diesel is een zuivere vloeistof, een brandstof met een heel hoog cetaangetal. Het cetaangetal zorgt ervoor dat de zuivere vloeistof sneller en dus veel schoner verbrandt dan fossiele diesel. Het gevolg hiervan is dat Blauwe Diesel na verbranding bijna geen uitlaatgassen meer produceert. Klimaatneutraal Dit heeft betrekking op de CO2 uitstoot. Groene stroom noemen we vaak klimaatneutraal, omdat tijdens het rijden van een elektrische auto op groene stroom er geen CO2 wordt uitgestoten. Bij Blauwe Diesel wordt door de groei van de plant t.b.v. de plantaardige olie, de CO2 eerst onttrokken uit de lucht. Pas bij het verbranden van de Blauwe Diesel komt deze CO2 weer terug in de lucht. Bij het verbranden van Blauwe Diesel voegen we dus geen extra CO2 toe aan het milieu. Dit stukje van de keten noemen we ook wel TTW (Tank To Wheel).
Nee, Blauwe Diesel schuimt in het geheel niet. Als het brandstofpistool afslaat, hoeft je niet lang na te tanken om de tank goed vol te krijgen.
Bacteriegroei ontstaat vaak door een biobrandstof die aan de fossiele diesel is toegevoegd. Dit gebeurt niet bij Blauwe Diesel. Blauwe Diesel is dus biodieselvrij. Daarnaast kan bacteriegroei in de brandstof ontstaan door opgenomen water. Dit is niet het geval met Blauwe Diesel. Deze scheidt het water juist goed af, zodat waterscheidingsfilters perfect werken. Hiermee is de kans op bacteriegroei in de brandstof vrijwel verdwenen. Bacteriegroei heeft water en zuurstof nodig om te groeien. Zorg er wel altijd voor dat de tank geen vrij water bevat: dát kan in iedere brandstof leiden tot bacteriegroei.
Blauwe Diesel is niet alleen goed voor het milieu, maar ook beter voor je dieselmotor. Technisch gezien is Blauwe Diesel namelijk beter dan de normale ( fossiele) diesel die je tankt aan de pomp.  Als je op Blauwe Diesel tankt is je motor stiller, produceert je motor minder rook, en stinkt het ook niet. Onderstaande tabel vergelijkt Blauwe Diesel met de normale fossiele diesel waar je nu waarschijnlijk op rijdt ( te koop aan de pomp)  
Blauwe Diesel is technisch geschikt voor alle dieselmotoren, dus ook dieselmotoren in schepen en generatoren. Het voordeel van Blauwe Diesel is dat je geen last meer hebt van rook en reuk van uitlaatgassen (als je voor de wind uit vaart). In de salon van het schip ruik je niet meer de dieselgeur vanuit het motorcompartiment. Als je morst met tanken heb je geen milieuschade veroorzaakt. De motor loopt stiller, waardoor er minder trillingen en geluidsoverlast ontstaat. En bij elke verbruikte liter Blauwe Diesel reduceert je maar liefst 89% CO2 ten opzichte van fossiele diesel.
Omdat Blauwe Diesel de roetuitstoot reduceert tot wel 70% in vergelijk met fossiele diesel, wordt de EGR klep in de motor ook veel minder gauw vuil. Dit is goed voor de motor. Alle uitlaatgas nabehandel systemen worden minder zwaar vervuild door Blauwe Diesel.
Blauwe Diesel wordt gemaakt van afvalproducten en is daarom een circulair product. Het afvalproduct bestaat uit resten van plantaardige oliën uit de voedingsmiddelenindustrie. In deze sector wordt heel veel gebruik gemaakt van plantaardige oliën voor voedselbereiding. Alle plantaardige afvalolie producten die daarbij vrijkomen, kunnen wij gebruiken als grondstof voor Blauwe Diesel.
Palmolie niet gebruikt worden voor brandstof, maar voor voeding. Wel kunnen we de afvalproducten gebruiken die vrijkomen wanneer de palmolie klaar is gemaakt voor menselijke consumptie in voedingsmiddelen. Deze afval werd voorheen gestort of verbrand in een verbrandingsoven maar kan nu worden gebruikt om Blauwe Diesel te maken.
De scheikundige naam van Blauwe Diesel is HVO. Dit is de afkorting voor Hydrotreated Vegetable Oil. Deze term staat voor een met waterstof behandelde plantaardige (afval) olie. HVO is een “container begrip”. Je hebt goede en slechte HVO producten. Dat kan gelden voor de grondstoffen die gebruikt zijn voor de brandstof maar ook voor de brandstof zelf. Blauwe Diesel is een HVO die op al deze fronten de beste keuze is. Dat betekend dat de grondstoffen, de productie en de logistiek zorgvuldig worden gecontroleerd en bewaakt op kwaliteit.
Biodiesels behoren tot de groep van de FAME producten (Fatty Acid Methyl Ester). Blauwe diesel behoort tot de groep HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Blauwe Diesel heeft dezelfde molecuulstructuur als fossiele diesel. Biodiesel heeft een heel andere molecuulstructuur, en bevat veel vetzuren. Dit geldt in het geheel niet voor Blauwe Diesel.
Helaas, je kunt zich alleen aanmelden als je bent ingeschreven in het Handelsregister. De Blauwe Diesel tankpas is alleen bedoeld voor zakelijk gebruik door ondernemers en zzp'ers.
Future Fuels heeft haar  Blauwe Diesel tankpassen ondergebracht bij diverse dealers in Nederland. Dit betekent dat je binnen 5 (werk)dagen na aanvraag de tankpas(sen) per post ontvangt van de dealer die in jou regio zit. Indien je geen voorkeur voor pincode(s) hebt aangegeven, wordt er wegens veiligheidsredenen een aparte brief met pincode(s) verzonden.
Stuur een e-mail naar jou regio dealer en geef hierin duidelijk aan welke tankpas(sen) en per wanneer je deze wenst af te melden, Je kunt ook telefonisch de tankpas(sen) afmelden via 0513-870027. Beëindigde tankpas(sen) hoeven niet retour. Knip de passen uit veiligheid wel door, zodat deze niet meer bruikbaar zijn.
 Wanneer je een Blauwe Diesel tankpas aanvraagt, dan betaald je de actuele pompprijs.
Dit is afhankelijk van het aantal liters brandstof die worden afgenomen. Grootverbruikers kunnen in aanmerking komen voor extra korting. Stuur jou regio dealer een email of bel voor meer informatie.
De Blauwe Diesel tankpas kan niet worden gebruikt voor spaarpunten of shopaankopen.
Een overzicht van al onze tanklocaties vind je hier .  
 Met de Blauwe Diesel tankpas kun je naast de Blauwe Diesel 100 ook de standaard Diesel, Benzine (Euro95) en AdBlue (mits aanwezig op tankstation) tanken.
De facturen worden digitaal verzonden naar het e-mailadres dat is opgegeven bij het aanvragen van de tankpas . Bij het aanvragen van de Blauwe Diesel tankpas wordt dan ook om je e-mailadres gevraagd, vul hier het e-mailadres in waarop je de factuur wilt ontvangen.
Betalingen inzake de Blauwe Diesel tankpas(sen) worden altijd geïncasseerd middels een automatische incasso. Deze incasso wordt wekelijks uitgevoerd door jou regio dealer.
Neem per email of telefonisch contact op met je regio dealer. Ze helpen je graag verder.
Neem per email of telefonisch contact op met je regio dealer. Ze helpen je graag verder.
Neem per email of telefonisch contact op met je regio dealer. Je regio dealer kan uitzoeken wat er aan de hand is.
Neem per email of telefonisch contact op met je regio dealer en vraag een nieuwe pas aan.
Neem zo snel mogelijk contact op met je regio dealer.  De regio dealer kan je tankpas blokkeren. Let op! Als je tankpas kwijt of gestolen is blijf je zelf verantwoordelijk voor de tankpas en de transacties.
Neem per email of telefonisch contact op met je regio dealer. Ze helpen je graag met het oplossen van dit probleem.
Geef je wijzigen per email door aan je regio dealer.
Bedrag Periode Aantal
€      150,00 Per dag   2 transacties
€     750,00 Per week   8 transacties
€ 2.500,00 Per maand 20 transacties
  Hierboven vind je het bedrag waarvoor je per dag/week/maand kunt tanken en het aantal transacties waar je dat over kunt verdelen.
Neem contact op met je regio dealer en vraag naar de mogelijkheden. .
© 2019 futurefuels.nl | Ontwikkeld samen met Wefabric