Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

Wiersma Groep
150 jaar
1871 - 2021

Wiersma Groep

150 jaar | 1871 – 2021

Ons brandstoffenbedrijf is in 1871 opgericht door ondernemer en schipper Haitze Foppesz Wiersma. Inmiddels staat de vijfde generatie Wiersma aan het roer en mochten we dit jaar ons 150-jarig jubileum vieren.

Wat is het een prachtig feest geworden! De onthulling van De Lastdrager II, de opvoering van het toneelstuk ‘Welkom bij de Wiersma’s’, de overhandiging van het eerste exemplaar van het jubileumboek aan de vierde generatie Berend Peter Wiersma uit handen van Commissaris van de Koning Arno Brok… het zijn slechts enkele hoogtepunten van drie weken feest waar we met ontzettend veel plezier op terugkijken.

Via deze jubileumpagina kunnen we met elkaar nog even nagenieten. Een jubileumfeest om nooit te vergeten.

Bekijk ons jubileumboek

Geniet mee met onze aftermovies

Algemene aftermovie
Een rondrit in een oldtimerbus, quadrijden, vliegen in een helikopter, racen in een F1-simulator, een toneelstuk over onze historie, vuurwerk, zeilen op een skûtsje, de onthulling van ‘De Lastdrager II’… eigenlijk teveel om op te noemen, maar onze jubileumviering bood het allemaal. Deze video toont een mooie samenvatting.

Grand opening 22 april dagprogramma
Onze jubileumviering kende een bijzondere start. Samen met naaste familie en goede vrienden werd een rondrit gemaakt in een oldtimerbus. De tocht ging langs alle locaties die in de geschiedenis van onze onderneming een belangrijke rol hebben gespeeld. Met elkaar herinneringen ophalen in onder andere Abbega, Scharnegoutum en Sneek.

Grand opening 22 april avondprogramma
De Grand opening; wat was het bijzonder! Speciale gast was Commissaris van de Koning Arno Brok. Hij overhandigde het eerste exemplaar van het jubileumboek aan de vierde generatie. Daarna werd het toneelstuk opgevoerd en ‘De Lastdrager II’ onthuld, gevolgd door een vuurwerkshow. Een feestavond om nooit meer te vergeten.

Familiedag 23 april
Zo’n bijzonder jubileum vier je uiteraard ook met je eigen team en naaste familie. Al onze medewerkers waren samen met partner en kinderen uitgenodigd voor de familiedag op zaterdag 23 april. Ze kregen overdag naast allerlei activiteiten een helikoptervlucht aangeboden. Voor velen een onvergetelijke ervaring. Deze prachtige dag werd afgesloten met een vuurwerkshow.

Relatiedag 6 mei
Onderdeel van de jubileumviering waren diverse relatiedagen. De gasten werden met een lunch ontvangen in het Skûtsjemuseum in Earnewâld. Vervolgens werd genoten van een rondleiding door het museum en een zeiltocht door Nationaal Park De Alde Feanen op het wedstrijdskûtsje van Earnerwâld. De relatiedagen werden afgesloten met een uitgebreid diner en een avondvullend programma in de feesttent.

Onthulling De Lastdrager II
Drie generaties lang vormde ‘De Lastdrager’ de basis van onze onderneming. Het houten skûtsje werd gebruikt voor de turfhandel. Met trots maken wij nu gebruik van ‘De Lastdrager II’ voor het vervoer van onze duurzame dieselbrandstoffen. Tijdens de jubileumviering is deze unieke torpedo truck op spectaculaire wijze is onthuld.

Bedankt! Met uw giften kan een moeder-kindproject in Uganda worden ondersteund.

Voor ons jubileum hoefden wij geen cadeaus te ontvangen. Wie toch graag iets wilde geven, werd de mogelijkheid geboden een bedrag aan Stichting Compassion te schenken.

We zijn blij te kunnen melden dat deze giften samen een bedrag van € 11.090 hebben opgeleverd, plus een aanmelding voor sponsoring van een kindje.

Onze partners

Naast Stichting Compassion ondersteunt de Wiersma groep nog enkele andere partijen. Hieronder een overzicht.

De Twee Gebroeders

De Twee Gebroeders

Skûtsjes en Wiersma; de twee zijn door de geschiedenis van de brandstoffenhandel onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wiersma groep is al een paar jaar een vaste sponsor van De Twee Gebroeders, het officiële wedstrijdskûtsje van Earnewâld. Ondersteuning is hard nodig om het schip in de vaart te kunnen houden. Alleen een nieuw zeil kost al € 15.000,-.

Skûtsjemuseum Earnewâld

In het Skûtsjemuseum staat niet alleen het leven van een vroegere generatie zeilschippers centraal. Er is ook volop aandacht voor oude ambachten uit de scheepsbouw en de kampioenscompetities van SKS en IFKS.

In oktober 2019 hielden wij een personeelsuitje naar het museum. Naast een rondleiding vaarden we mee op het houten skûtsje Aebelina. We genoten en hielden contact. Inmiddels zijn we trotse sponsor van het Skûtsjemuseum.

De IJsster Sneek

Schaats- en skeelervereniging De IJsster uit Sneek is de meest recente organisatie die door Wiersma groep ondersteund wordt. Begin 2021 is de handtekening onder het sponsorcontract gezet.

Het is een partij die helemaal bij ons past. Als bedrijf hebben wij sowieso gezondheid en sport hoog in het vaandel staan. Jong en oud is lid van De IJsster. En of je nu een toptalent bent of het gewoon leuk vindt om te schaatsen, iedereen is even welkom.

KNRM

KNRM

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij vaart jaarlijks ruim tweeduizend keer uit om mensen in nood op het water te helpen en te redden. Er zijn hiervoor maar liefst 1400 vrijwilligers 24/7 voor beschikbaar.

De KNRM is ongesubsidieerd en daardoor volledig afhankelijk van donaties, giften en nalatenschappen. Om alle kosten te dekken, is jaarlijks een bedrag van 18 miljoen euro nodig. Wiersma groep biedt sinds 2020 structureel financiële ondersteuning.