Boomrooierij Weijtmans is al generaties lang een specialist op het gebied van bomen rooien en snoeien van bomen. Hiermee is de organisatie  door de jaren heen uitgegroeid tot een belangrijke landelijke speler die zeer regelmatig wordt ingeschakeld door de Overheid, bedrijven en particulieren. Mede dankzij de unieke telescoopkranen die onderdeel uitmaken van het machinepark acteert Boomrooierij Weijtmans tegenwoordig niet alleen meer binnen Nederland, maar draait de organisatie ook steeds vaker interessante projecten buiten onze landsgrenzen. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor Weijtmans en daarmee tevens een belangrijke pijler voor de toekomst. In 2018 reduceren ze tot op heden al maar liefst  197.168 kg aan Co2 door het gebruik van Blauwe Diesel. Arie Westgeest van Calpam SMD Olie, één van onze Blauw Diesel dealers ging met Weijtmans in gesprek aangaande hun visie op duurzaamheid en de toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jullie bedrijf?

We willen de Wereld graag mooi achterlaten voor onze kinderen.

Daar moeten we met ze alle nog hard voor werken omdat voor elkaar te krijgen. Maar de wereld veranderen begint bij je zelf. Zodoende zijn we steeds meer bezig met verduurzaming binnen ons bedrijf.

Hoe proberen jullie medewerkers te enthousiasmeren voor duurzaamheid?

Al onze chauffeurs moeten een training volgen voor het nieuwe rijden. Dit is een cursus waarbij de chauffeur getraind wordt om brandstof besparend te rijden.

Welke duurzame initiatieven heeft jullie reeds doorgevoerd binnen het bedrijf en welke initiatieven worden nog doorgevoerd?

 We houden het brandstofverbruik gericht bij in daarvoor speciaal gemaakte statistieken.

Elk voertuig is voorzien van een spanningssysteem. Waarmee de spanning van de banden wordt geregeld als het voertuig zwaar en-of licht beladen is. Dit heeft als resultaat dat op de langer termijn het een brandstofbesparing oplevert. Al onze voertuigen zijn voorzien van aluminium velgen. Hierdoor levert het voor ons ook een directe brandstofbesparing op. En we gebruiken nu al een geruime tijd naar zeer tevredenheid Blauwe Diesel B20. Waarmee we een Co2-reductie van 17.4 procent kunnen realiseren. Het kost wat meer maar op het breder vlak levert het een stuk meer voordelen op.

 

Een bos bloemen voor Weijtmans
© 2022 futurefuels.nl | Ontwikkeld samen met Wefabric