De Friese duurzaamheidsstem klinkt luid tijdens de Klimaatmars in Amsterdam op zondag 10 maart. De Freonen fan Fossylfrij Fryslân en LF2028 organiseren dan een gezamenlijke fossielvrije busreis naar de optocht in de hoofdstad. De bussen van Arriva, die de Friese deelnemers vervoeren, rijden volledig op blauwe diesel, een fossielvrije en klimaatneutrale brandstof. Belangstellenden kunnen voor €15,- per persoon instappen. De ‘Klimaatbussen’ vertrekken vanuit Leeuwarden.

 De Klimaatmars is een initiatief van Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, de Woonbond en Oxfam Novib. Deelnemers aan de optocht gaan de straat op voor een beter klimaat en een veilige toekomst. De Klimaatmars brengt de volgende boodschap over naar de politiek:

 

  • Wij zijn voor een eerlijke verdeling van de lasten en lusten.
  • Wij zijn voor ‘de vervuiler betaalt’.
  • Wij zijn voor een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont.
  • Wij zijn voor een toekomst met goede groene banen.

 

De Klimaatmars op zondag 10 maart begint om 13:00 uur op de Dam in Amsterdam. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de Friese busreis via dit Facebookevenement. Meer informatie over de Klimaatmars vind je op: bit.ly/Klimaatmars.

Koplopersrol

Bouwe de Boer, projectleider van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân, is erg enthousiast over de gezamenlijke reis vanuit Fryslân: “De Klimaatmars op 10 maart wordt een historisch moment in het klimaatdebat. Hierin klinkt de Friese duurzaamheidsstem steeds luider, nationaal én internationaal. Tijdens de Elfwegentocht 2018 hebben de Freonen fan Fossylfrij Fryslân duurzame mobiliteit op de kaart gezet. Met onze ondersteuning voor de Klimaatmars bevestigen we nogmaals onze koplopersrol binnen de duurzaamheidsbeweging.”

 

© 2022 futurefuels.nl | Ontwikkeld samen met Wefabric