Duurzaamheid is voor veel ondernemers een belangrijk onderwerp. Maar hoe geven ze daar vorm aan binnen hun bedrijfsvoering? Op de dag van de duurzaamheid gingen wij langs bij klanten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Waarom? We wilden hen graag in het zonnetje zetten en ze een aantal vragen stellen over hoe zij duurzaamheid vormgeven in hun bedrijf. 

Wetterwille is een koploper als het gaat om duurzaamheid binnen vaarland. Als één van de eerste Yachtcharters stapten ze over op Blauwe Diesel. In 2017 reduceerden ze maar liefst 174.380 KG Co2! Daarnaast bouwden ze al eerder een bestaand schip met dieselvoortstuwing om naar hybride voortstuwing ( elektrisch varen). Op de dag van de duurzaamheid brachten wij een bloemetje bij dit duurzame bedrijf en stelden we Alexander en Petra drie vragen over duurzaamheid.

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jullie bedrijf?

De jachten die wij verhuren varen in een kwetsbaar gebied, waar wij als mens bewust mee om moeten gaan.  Wij willen ons steentje bedragen als het gaat om het behouden van dit mooie gebied. Dit is dan ook de reden dat Wetterwille al sinds 2014 op Blauwe Diesel vaart.

 

Hoe enthousiasmeren jullie medewerkers voor duurzaamheid?

Wij hebben één medewerker die wij volledig bij het duurzaamheidsproces betrekken. Hierdoor is ook deze medewerker  enthousiast over duurzaamheid en denkt hij mee  over de mogelijkheden.

 

Welke duurzame initiatieven hebben jullie reeds doorgevoerd?

Al jaren varen wij op de biologisch afbreekbare Blauwe Diesel. Ook het vet dat wij voor het onderhoud gebruiken is biologisch. Op deze manier kunnen we onze kwetsbare gebieden beschermen en dat vinden wij belangrijk. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar nieuwe manieren om te verduurzamen.

 

 

 

© 2022 futurefuels.nl | Ontwikkeld samen met Wefabric