Ontdek hoeveel CO2 jij kunt besparen

Klik hier om te ontdekken hoeveel CO2 jij kunt besparen op basis van jouw opgegeven brandstofverbruik.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Samen met ons team staan we voor duurzaamheid, niet alleen met onze producten, maar ook in onze relaties met onze medemensen. Maatschappelijk betrokkenheid is voor ons dan ook belangrijk en daarom ondersteunen wij diverse organisaties.

Compassion

Onderwijs, goede voeding en gezondheidszorg; voor ons in Nederland is het veelal vanzelfsprekend. Dat geldt helaas niet voor kinderen die elders in de wereld leven in extreme armoede. Het kindsponsorprogramma van Compassion is erop gericht om juist deze kinderen weer een toekomst te geven. Ook Future Fuels draagt hier een steentje aan bij. Al jaren worden door het bedrijf een jongen en een meisje uit Ghana ondersteund.

KNRM

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij vaart jaarlijks ruim tweeduizend keer uit om mensen in nood op het water te helpen en te redden. Er zijn hiervoor maar liefst 1400 vrijwilligers 24/7 per beschikbaar. Zij opereren vanuit 45 reddingstations, in totaal 75 reddingboten, verdeeld over heel Nederland. Om alle kosten te dekken, is jaarlijks een bedrag van zo’n 18 miljoen euro nodig. „Als organisatie zijn wij volledig afhankelijk van particulieren en bedrijven die ons ondersteunen”, vertelt Edward Zwitser van de KNRM. „We zijn dan ook ontzettend blij met een partij als Future Fuels die ons sinds 2020 structureel financieel ondersteunt. In verband met het jubileumjaar hebben we ook nog eens een extra financiële bijdrage mogen ontvangen.”

De IJsster Sneek

De IJsster Sneek

Schaats- en skeelervereniging De IJsster uit Sneek is de meest recente organisatie die door Future Fuels gesteund wordt. De handtekening onder het sponsorcontract is begin 2022 gezet. „Wij waren al een aantal jaren op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. In Future Fuels hebben we een partij gevonden die helemaal bij ons past. Waardevol voor elkaar en met zorg voor elkaar. Met trots zullen we dan ook onze nieuwe kleding gaan dragen”, aldus bestuurslid Hessel Steegstra.

Skutsjemuseum

Skûtsjemuseum Earnewâld

Rondleidingen verzorgen in het Skûtsjemuseum in Earnewâld: vrijwilliger Sijmen Bergsma doet het met ontzettend veel plezier. In oktober 2019 waren het de medewerkers van Future Fuels die hij mocht meenemen in de geschiedenis van de Friese skûtsjes. Speciaal voor deze gelegenheid nam hij ook ‘De Lastdrager’ mee in zijn verhaal; het skûtsje waarmee Wiersma indertijd turf vervoerde. „Germ vond het fantastisch”, blikt Sijmen terug. Ze raakten na de rondleiding aan de praat, hielden contact en inmiddels is Future Fuels trotse sponsor van het Skûtsjemuseum.